RAW Art Fair zonder ruwheid

De RAW Art Fair is niet meer. Het is een gewone kunstbeurs geworden en dat is jammer want daardoor is er meer van het zelfde. letterlijk zelfs. Bob Smith die van niets iets moois heeft gemaakt, loopt hierbij helaas vooraan. De redenen zijn: kunst die al te zien was op andere beurzen, kunst die heel braaf en veilig is, kunst die geen kunst is.

Ten eerste al te zien was. Notabene de beurs met het meeste stoffige imago,  PAN Amsterdam, leverde meerdere dezelfde galeries op die hetzelfde werk op RAW toonden. Dat past voor geen meter! Foto’s van Ruud van Empel (super mooi!) en Erwin Olaf (Flatland) , 3D kralenwerk van Natasja vd Meer en de altijd terugkerende keramieken muisjes bij Jaski, zijn hiervan voorbeelden. Vivid stond ook met (deels) hetzelfde werk op PAN maar koos in Rdam voor de ‘esthablished’ Art Fair. Ook het werk van Smith’s eigen galerie was vorige jaar EN het jaar daarvoor al te zien op zijn eigen beurs (wandborden van Rob vd Hoeven). Ook op Art The Hague lieten meerdere galeries al hetzelfde werk zien (bijv. het laboratorium tafeltje van Olaf Mooij). Krijg ik dan korting op mijn kaartje?

Ten tweede de brave, ooit ruwe, kunst van b.v. Anthon Beeke (bij Rademakers)). Zijn blote mensen letters zijn goed, maar RAW? En is er de niet-kunst maar design. Het randje is natuurlijk dun maar de vazen van Hella Jongerius horen qua product eigenlijk bij de Object Beurs. De argumentatie van Thomas Eyk begrijp ik wel en Object wordt met het jaar droeviger, daar wil je niet meer tussen staan , maar of de vazen RAW zijn? Wel een heerlijk prijsverlaging van vele honderden procenten per vaas t.o.v. vorig jaar!

Is DE CRISIS, de enige reden? Werk raakt niet verkocht en tonen we gewoon nogmaals, en nogmaals? Of is het werk zo goed en MOET het getoond worden. OF verkoopt het zo goed dat  het niet is aan te slepen?

raw art fair 2014

raw art fair 2014

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s