AA denkstappen

 • als de 3 ontwerp paradigma’s werkelijk zo gaan, dan kan een uitkomst zijn dat het naar buiten brengen van binnen (interieur naar exterieur) en vice versa een meerwaarde heeft voor beide locaties (nog geen plekken!)
 • er zijn tig voorbeelden van architecten, kunstenaars en andere creatieven die in de buitenruimte een woonkamer op een andere wijze hebben nagebootst (Jorn afgelopen project 6 2012, Urban Living Room en Spangen Rotterdam om maar een paar recente te noemen)
 • … dus dat wil ik niet … maar waarom hebben ze dit gedaan, wat is er uitgekomen?
 • is het zo dat de huislijkheid, de vertrouwdheid (!), van de huiskamer een symbool is geworden datgene dat we missen in de publieke ruimte. De huiskamer is mogelijk de vertolking van de ultieme geborgenheid, van veiligheid …..
 • of hoe zit dat met de gang (gelijk na de scheidende voordeur), de keuken (tegenwoordig woonkeuken) of slaapkamer (meest intiem?) … Hebben die ook deze rol?
 • Is er een icoon dat de huiskamer vertegenwoordig wat d.m.v. 1 item de hele vertrouwdheid buiten kan creëren. … zet een schemerlamp op een plein? een bankstel in de straat (zie de wijken waar dit wel gebruikelijk is. samen met de buren en vrienden wat drinken op de stoep aan de straat (huizen zonder voortuin ?!) of komt dit enkel door het gebrek aan (achter)tuin ?
 • is een caravan, een tent en een auto (?) een verplaatste huiskamer naar de buitenruimte? Een ‘capsule’ in de publieke ruimte? Wat is het dat we uit de echte huiskamer meenemen naar deze andere iconen? Is het een sfeer, geur, kleur, object. Is er een grens waarna iets dermate gepersonifieerd is (zoals een hondje z’n territorium afgrenst met plasjes), dat het ‘thuis’ voelt. Dat het de vertrouwdheid heeft die we willen ervaren?
 • werkt dit ook bij de semi-publieke ruimten (wat zijn dit?). een bibliotheek (huiselijkheid naartoe gebracht). een winkel (vertrouwdheid van de Copy Corner !). Een winkel (Donner boeken, ‘gezellig’ lezen in een winkel met overal stoeltjes en een koffiecorner) Of een oer Hollands bruin cafe, dat is toch wel het ultieme kopie van de huiskamer ……….
 • En als dit van binnen naar buiten werkt, wat zijn dan de voorbeelden die van buiten naar binnen werken. Of werkt dit niet, willen we dit überhaupt? Wat zou ik van een plein, veldje of de straat naar binnen willen halen? de ruimtelijkheid? de mensen? het ‘gezellige’ geroezemoes van terrassen? de geur van de natuur?
 • of zoals Tazu Rous (bedankt Wendy) …………..met geweldige schetsen
  Hotel Gent

  Hotel Gent

  hotelghent8hotelghent9hotelghent111

 • …..
cafe van de Werff

cafe van de Werff

Caravan Odyssey interieur

Caravan Odyssey interieur

pimp my car

pimp my car

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s