Jacobustraat woning

Vandaag we met Tjibbe samen gezeten voor de woning. Omdat de VvE Woonstad niet mee wil werken aan een verkoop vd grond moet er een andere oplossing komen. Op zich kan dat goed maar is veel uitzoek- en papierwerk.

Tjibbe had Burgerlijk Wetboek Boek 5 Art. 110 (?) Recht van Erfpacht boven water gehaald. Samen naar Het Juridisch Loket (in het Groothandelsgebouw) gegaan voor advies. Daar keek ze wat vreemd op, volgens mij komen de meeste mensen daar omdat ze ruzie hebben. Maar met wat zoeken op t net blijkt dat we het moeten zoeken in Boek 5 art. 70 Erfdienstbaarheid. Via een notarieel aanhangsel aan de koopcontracten (en VvE ?) en Kadestrale aanpassing kan de woning ook gerealiseerd worden. Ook moeten we Boek 5 art. 60 Mandeligheid gaan gebruiken i.v.m. de gemeenschappelijk scheidingsmuur. Dit zou automatisch via de wet goed gaan als we niet dieper dan halverwege de muur gaan maar wanneer er dragende balken in gaan moeten deze waarschijnlijk op de dragende binnenmuur komen en dus verder dan de helft. We gaan alle bij op zoek naar ‘advocaten vriendjes’ voor advies want anders lopen de kosten te snel op (of zoeken via http://www.alleadvocaten.nl). Tjibbe belt Notaris voor offerte.

Ook hebben we het oprichten v.e. Stichting doorgenomen. Dat kunnen subsidies en gift aangevraagd worden, nu kan dat eigenlijk niet omdat het op een individuele bewonersrekening gestort zou moeten worden. Wanneer er een Stichting is heeft deze ook werkelijk belang bij de BGG en toegangspoort. We polsen eerst Jan en Laurie hoe die hier tegenover staan en gaan daarna naar Freek van Sonor (hoop dat t nog bestaat) voor overleg.

Boek 5 artikel 70

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s