Portaal het Barbahuis

Vandaag bij woningcorporatie Portaal Utrecht geweest voor een gesprek met Wim Pos over vormgeving van het concept rondom het Barbahuis.

Erg interessant om over de innovatieve projecten te horen, hopelijk kan ik erbij betrokken worden. Niet in de vorm van stage maar wel bij het projectteam. Het uitdragen van de ideeën van Portaal kan op vele wijzen, niet enkel het ‘tekenen’ van het toekomstige ‘dynamische’ huis.

Na anderhalf uur praten weet ik het zeker. Ook hier gaat het over ZeLF. Zelf je huis samenstellen obv woonwensen. Wensen die kunnen veranderen en door vertaald kunnen worden in je huis. Niet gelijk verhuizen als er een kind opkomst is, de kinderen gaan studeren of wanneer je een werkkamer erbij wilt en gewoon een luxere badkamer.
We bespreken vele ontwikkelingen die gaande zijn en hoogst relevant zijn voor het ‘het nieuwe wonen’. Niet op het niveau van de woonkeuken, wel thuiswerken en andere branches als de auto industrie.

Barbapapa famille

De, naar mijn mening, eeuwige zoektocht tussen Standaardisatie (goedkoop, snel, industrieel) en Flexibelteit (eigen smaak, budget, wensen) is hier super belangrijk. Een aangezien het Bauhaus, Gropius, Rietveld en nog meer grote namen niet is gelukt, heb ik niet de illusie dit op te kunnen lossen. De laatste poging is met de VINEX wijken gedaan. ‘standaard’ huizen, waarbij je ‘flexibel kon kiezen voor een serre, een andere kleur baksteen, kozijn of voordeur, een dakkapel, of je huis een kwartslag draaien op je kavel (erg gewaagd en flex). En toch worden we, gezien de vele onderzoeken, niet echt blij in zo’n wijk.

Over een week praten we verder!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s