Jan Rothuizen

7 okt naar de kinderworkshop van Rothuizen in Boijmans. 2 uur tekenen. Maar vooral geïnteresseerd in de grafische weergave van onderzoek.

Hij maakt voor de Volkskrant eens per twee weken een tekening over dubbelpagina vol info. De tekeningen zijn gebundeld in een boek, De Zachte Atlas van Nederland. Alle tekeningen zijn ‘vogel perspectief’, soms opengewerkt of half afgemaakt om te zien wat er achter schuilt. Soms 1 product, 1 kamer, 1 gebouw, plein of een hele stad (doet ook denken aan Capitool Reisgidsen en Snelwegverhalen (nog kopen!)). Soms bestaat de tekening ook uit enkel woorden.

Jan Rothuizen, Groningen

Jan is super vriendelijk voor de kids, en mij. Samen met Mare en Benthe tekenen we in t museum. Ze vinden het schitterend ook al lukt het Benthe niet goed om het ‘ei met strik’ van bovenaf in te beelden i.p.v. wat je direct van de zijkant ziet. Maar ze heeft wel plezier!

Helaas geeft Jan niet echt tekeninstructies of inzicht in zijn manier van werken. YouTube Radio 1 interview en zijn eigen website geven gelukkig meer info. Tekenen met kroontjes pen want dit gaat langzamer en geeft meer tijd om na te denken tijdens het tekenen. Originele tekening op ong. A1 formaat. Rondlopen op plek, veel noteren en fotograferen. Voorbereiden en nazoeken via Google Earth en de vele info op ’t web.

De tekeningen zijn erg inspiratievol als beeld (nodigen ook uit om verder te ontdekken). Ik ga de wijze van presenteren toepassen bij mijn mapping opdracht binnen t iLab. Past ook bij eerdere tekeningen in tekenles jaar 1 en presentatie afgelopen jaar van de lijntekeningen. DOEN !!!!

Totslot natuurlijk boek gekocht, niet bij Boijmans (slecht) wel NAI, en er iets persoonlijks door Jan in laten zijn bij ons eigen raam in tekening! Daarna lekker in de zon op t terras met drankje.

Geslaagde middag.

Eigen tekenwerk om mee door te gaan:

Schetsjes (’10)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Detail academie (’10)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inspiratie voor ontwerp bewoner appartement (’11)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Presentatie eigen studio (’12)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projectvoorstel Havenbedrijf Rotterdam (’12)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s