Maak een doos

Heerlijk simpele opdracht waarbij detail de hoofdrol gaat spelen. Alles onderbouwen en niets zo maar doen. Perfect alhoewel t in de praktijk toch vaak lastig om alles te onderbouwen. Onderbuik en ‘opeens was het er’ voelen soms ook gewoon goed zonder een zwaar achterliggend concept.

Ik ga een doos maken om de liefde in op te sluiten. Liefde die vaak als oneindig (trouwring) en definitief wordt voorgesteld maar al te vaak als een zeepbel uiteenspat. Het 3D beeld van Robert Indiana L.O.V.E komt in de doos. Verder kies ik het glas als materiaal voor de doos en zijde als materiaal om de 6 zijden van de doos bij elkaar te houden.

1e schetsen doos

Glas is keihard. Biedt de suggestie van bescherming van tegen de buitenwereld (ik zit warm binnen, dan is er de enorme glazen achtpui van Lantaarn Venster en buiten is de Maashaven en het gajes van Katendrecht) maar is tegelijkertijd breekbaar en fragiel. Het zit in onze gedacht dat het hard en beschermend is.
Zijde is een stof die zacht en teder is. Om juist dit materiaal constructief te gebruiken om het glas tegen elkaar aan te ‘kneden’ is onlogisch. Juist het toekennen van de constructieve rol aan zijde is dezelfde (on)logica als zeggen dat de liefde oneindig is (of ben ik nu te poëtisch?).

LantaarnVenster – uitzicht op Katendrecht

Maar hoe maak ik het? gaten, of beter hele gangen, boren door het glas zoals in een eerste schets bedacht blijkt niet te kunnen. 45 Graden verstekzagen ook niet (?) en ingewikkelde ‘houtverbindingen’ die aan de binnenkant van de hoek in elkaar grijpen gaan al helemaal niet. Mogelijk kan de zijden draad buitenlangs lopen door gleuven, of over de hoeken geknoopt worden (Japanse touwkunst?) waardoor de doos wordt  samengehouden. Ik wil de doos aan de zijden draad ophangen. De draad moet uit 1 stuk zijn, rond de doos wikkelen en muurvast in plafond verwerkt worden. Maar dit moet ik allemaal nog  onderzoeken.

gleuven frezen in glas?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s