Klaas Gubbels: ECHT

Vandaag in t Chabot Museum naar interview met Klaas Gubbels geweest. Zo ie zo een erg leuk gesprek met anekdotes uit zijn Rotterdamse (geboren 1934), Arnhem en Frankrijk periodes. Ook wilden we graag onze ‘blauwe kan’ aan hem laten zien om er achter te komen of het werkelijk echt is. En ja wel, hij herkende het gelijk als onderdeel van een presentatie in Delft uit 1994. Leuk gesprekje daarover gehad. Hij vind het erg leuk om oud werk te zien, juist vanwege de vele vervalsingen die in omloop zijn (zie artikel FD KlaasGubbels haalt 45 valse ‘Gubbelsen’ uit handel). Ook zijn vrouw herkent het direct aangezien zij destijds 100 van die kannen heeft moeten uitsnijden. Dat is dan weer jammer want wij dachten een uniek werk te bezitten. Maakt verder niet uit want verkopen doen we t toch niet. Veel te saai !

 

Als afsluiting van het interview leest Gubbels een gedicht van Jules Deelder voor dat Gubbels in het museum op de muur heeft geschreven.

In het interview zegt Gubbels opzoek te zijn naar een saai beeld, maar dan wel met een draai spannend of wringend weergegeven. Zo startte hij ooit met een tafel vol attributen, haalde steeds 1 ding weg en keek hoe hij met de overgebleven spullen toch nog een interessante compositie kon maken. Uiteindelijk stond er nog een ding of niets op de tafel. En dan is de uitdaging des te groter.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s