24U Cultuur WdW

Op het Witte de With festival was dit weekend als onderdeel van 24U Cultuur Rotterdam de straat aangekleed met ‘auto’s’ en tekstborden.

Auto’s waren erg goed gemaakte door Berlijnse kunstenaarsgroep Raumlaborberlin en verbouwd tot barretje, verend kinderspeeltuig, rustplek, tafeltje, etc.

————
Tekst van festival-website over de auto’s:
LIMOUSINE SERVICE
Het Berlijnse kunstenaarscollectief raumlaborberlin ontwikkelt speciaal voor de Witte de Withstraat de Limousine Service. Tijdens het festival is de straat geblokkeerd voor het verkeer maar raumlaborberlin brengt de auto’s terug met de Limousine Service. De veilige en vertrouwde behuizing en individuele mobiliteit van een auto worden omgezet naar een interactieve ‘ sculptuur’. De vorm en de functie van elk onderdeel van de limousine is afgeleid van de cultus rondom auto’s en bijbehorende beloftevolle reclame-uitingen. Elke limousine heeft een functie die aan te passen is aan elke situatie. Een mobiele bar, een podium, een tafel voor street talks, een ping pong tafel, een fietswasplek of waar je ook behoefte aan hebt tijdens het festival.

—————–

De teksten die door de straat verspreid staan, op gevels en in het water staan slaan precies op wat er nu in de stad leeft en is aansluitend op thema vd IABR ‘WE – I – YOU Make City’. Gemaakt door Studiopass

 

Als laatste liepen we nog tegen het Witte Stoelen plan aan. Wat een vriendelijkheid om ze vrij van tegenprestatie aan te bieden aan iedereen die door de stad loopt. Hopelijk staan ze nog lang verspreid door de straten en gaan ze een lang en langzaam bewegend leven tegemoet.

Eigenlijk drie gave projecten die ik had willen doen!

Advertenties

Een Reactie op “24U Cultuur WdW

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s