op bezoek bij RAAF

Rotterdam Art Adventure Food.

Coen en Ashley zijn tijdens hun studie ABKV aan de WdKA begonnen met een galerie aan het Afrikaanderplein. Dit omdat ze ondervonden dat bijna/net afgestudeerden geen plek in Rdam hadden om hun werk tentoon te stellen. Ze hebben dit twee jaar gedaan, het pand ‘kregen’ ze van Vestia, en nu is het iets meer officieel aan Hillelaan. Ze betalen E1500 huur p.m. en dus moet er geld binnenkomen. Daarom de F van Food met koffie, bier, broodjes en goedkope studentenmaaltijden. Door met veel vrijwilligers te werken kunnen ze het rooien. Doel is om nieuwe ‘kunst’ te tonen, in principe kan dit van alles zijn: muurschilderingen, foto, performance, muziek, poëzie. Deels binnen de A van Art en binnen de R van Rotterdam zijn ze officieel Rotterdam Info Punt en gelinkt aan de grote balie bij CS. Ze willen een voortrekkersrol vervullen als het gaat om het bekend maken van Rdam Zuid. Ze hebben net een longboard route uitgezet op Zuid.
RAAF is altijd opzoek naar (experimentele) jonge kunstenaars om ‘iets mee te doen en vrijwilligers om de tent draaiende te houden.

RAAF – Rotterdam

Door de goede combi van functies en de open, eerlijke en vriendelijke opstelling van Coen en Ashley wordt kunst zeer laag drempellig gepresenteerd. Alhoewel het voor direct omwonenden toch een plek blijf die ze minder makkelijk binnen zullen komen. Aansluiting van de activiteiten met de buurt moet dan ook echt gezocht worden om niet een ingekapseld podium te worden.

Ik heb een beetje het gevoel dat RAAF doet wat ook van ons in t iLab wordt gevraagd. Opzoek gaan naar jong talent om het een podium te bieden. Later wordt dit door docent Manon ook wel bevestigd. Het is niet de bedoeling dat we opzoek gaan naar de nieuwe Kapsalon door alle snackbars af te lopen en op een toevalstreffer te hopen dat daar net iemand een heel gek drankje besteld.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s