met B.A.D. op de fiets door Charlois

Woensdag 5 Sept bij Kamiel Verschuren van Stichting BAD in Charlois. Kamiel zit al 20 jaar in de een oud schoolgebouw dat hij in 1991 met WDKA studievrienden kraakte. Inmiddels is ‘officiële’ huurcontract met nieuwe eigenaar Vestia getekend. Kraken wordt gedogen en nu dus ‘gewoon’ huren.

Met meerdere stichtingen is Jamiel bezig op Zuid. Hij ‘krijgt’ panden die leeg komen van b.v. wooncooperaties en geef hier kunstenaars de mogelijkheid gratis in te trekken om te wonen en werken. Inmiddels zijn er ong. 100 panden in bezit. Kunstenaars betalen E100 die in de gezamenlijke pot gaat. Hieruit worden o.a. kunstprojecten gefinancierd. Kamiel houdt zich veel bezig met de organisatorische/financiële kant van alle zaken. Mede bewoners en andere kunstenaars doen meer gewoon hun ding. Alle kunst moet wel een relatie met de wijk hebben. Community Art is dus heilig. Vaak zit er ook een educatief stuk in (bijv. moestuinen). Het O-tje en Wolphaerstraat zijn bouwblokken waar veel panden door BAD worden beheerd.

Inmiddels doet BAD, en Kamiel als zelfstandig kunstenaar, ook in het buitenland projecten waaronder Padova, Japan en Afrika. Kamiel kan ons tijdens het iLab feedback geven op onze ideeën, contacten leggen in de wijk en mogelijk in de realisatie helpen.  Na afloop fietsend door Charlois met de ene na de andere verrassing.

O-tje wonen-moestuin

wolphaertstraat

snelle weder opbouw -1949- Wielewaal wijk

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s