Cultuur debat De Toekomst van Rotterdam

Maandag in De Unie bij het debat over de toekomst van Cultuur in R’dam. Het bleek aan de vooravond te zijn van de aankondiging van de bezuinigingen in Rotterdam en dus was het voor vele instellingen spannend.

Debat was adhv een drietal scenario’s (Gabber, HEMA, Future Now) die door de top 40 culturele instellingen v Rdam (>500K subsidie) en Future Consult waren opgesteld. doel was om de scenario’s een voor een af te lopen en als een waar gegeven te beschouwen. Vervolgens zouden acties bepaald moeten worden hoe hier mee om te gaan / op te reageren.

In werkelijkheid was er discussie over de onwenselijkheid van de eerste twee scenario’s en het wenselijke 3e scenario dat eigenlijk een droombeeld was.

Debat had goede introducees (zeer mooie inleiding door Ester Naomi Perquin), gasten (Wim Dik (ex Vrz KPN), Aad Meijboom (ex korpschef Rdam) en Florian Cramer (Creating 010)) en debatleider Ruben Maes. Vooraf en achteraf kwam Ina Klaassen (Dir. WdKA) die het Top40 overleg voorzit een verwachting en samenvatting geven.

Onderstaande mail heb ik de dag erna naar Florian als Lector binnen mijn iLab en Ina verstuurd

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s