Kick off iLab – Guerrilla Gardening

Vandaag van start in de Creative Factory, nabij Maashaven. Perfect zo 3 min op de fiets dat een heel Semester lang, elke dag. Als ik t wil. ’t pand is geweldig mooi oud met niet te veel aanpassingen en een schitterend uitzicht langs oude hijskranen op de nieuwe wolkenkrabbers op de Wilhelminapier. Eigenlijk veel leuker dan Bloemhof. Bloemhof, ook wel klein Turkeij genoemd, is de wijk waar we doorheen zijn gelopen om een eerste research te starten. Heel Rdam Zuid, van IJsselmonde tot MV2 mag genomen worden voor t onderzoek, en zelf ook Noord. Maar volgens de wel 6 docenten/Partners gebeurd HET tegenwoordig echt op Zuid.

Ons doel is opzoek te gaan naar kleine onbekende creatieve initiatieven om die vervolgens ‘te helpen’ groter/bekender/beter te worden (wanneer ze het zelf ook echt willen), zonder het heel groot aan de klok te hangen. Ik weet nog niet of ik dit ga doen, ik ben liever zelf een kleine creativeling, maar ga er voorlopig mee aan de slag.

Bloemhof was vandaag stil, tijdens schooltijd/werktijd zijn misschien veel mensen op pad. Wat er verder te zien was was een keurig net Oleanderplein met voetbalveldje, praat-bankjes (in gebruik) en rondom veel Stichtingen, hulpgroepen, buurthuizen, cursuswinkels en ondersteuning vanuit woonorganisatie Vestia (zouden er geen ‘echte’ huurders te vinden zijn?). Verder overal borden die gebieden aardig te zijn tegenover andere mensen en elkaar te groeten, ‘buitenlandse’ supermarktjes die de hele stoep vol zetten met hun waar, kleine voortuintjes die met veel aandacht groen worden ingericht of juist met huisafval worden verwaarloosd. Kortom, een gewone Rotterdamse wijk aan de rand van het centrum.

Oleanderplein

Na een heerlijke warme 3gangen lunch in het nieuwe ‘restaurant’  van de Oranjeschool, nog enkele presentaties en semesterprogramma.

Het wordt veel lezen. Research is aan Florian Cramer wel besteed. En dus, de gehele De Groene Amsterdammer van 21 juni (titel Do it ourselves) digitaal mee en de tip om de bestseller van Richard Florida The rise of the creative clash te lezen. (hierover is ECHT veel te vinden op t net.)

Zicht vanuit Creative Factory richting Wilhelminapier

pimp my Benz?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s