Optrek in Transvaal

Begonnen met t boek tbv oriëntatie afstuderen.

afgelopen Mei presentatie van Sabrina Lindemann gehad op d Academie als onderdeel van Project 6: Berlijn a/d Maas. Sabrina heeft alle jaren, 2002-2009 in de Wijk gewerkt op lokatie. noemt zichzelf Urban Curator en organiseert het hele programma, meer dan dat ze zelf kunst maakt. Het totale project is haar kunstwerk.

Boek gekocht voor d vakantie maar nu pas begonnen. Ondertitel: Over de rol van publieke kunst in de stedelijke ontwikkeling. Interventies en onderzoek.

  • Transvaal transformeert, duurdere woningen komen in de loop der jaren in de plaats van goedkope. zowel huur als koop. gezien de koopkracht kan het grootste gedeelte vd bewoners niet terugkeren.
  • sabrina en Annechien bepalen programma, overleggen met gemeente, woningcoöperatie, praten met bewoners etc.. Ze zorgen voor vergunningen, subsidies, publiciteit. kortom, alles zelf bedenken en uitvoeren.
  • Project team werkt in een leegstaand slooppand en verhuisd naar de volgende zodra het tegen de vlakte gaat. Kunstenaar/architect wordt gevraagd opvallende gevel te ontwerpen
  • Kunstprojecten kunnen op straat, wijk, stad en internationaal niveau plaatsvinden

[….af te maken ….]

Optrek – uitkijk cafe – Kawamata

Optrek-projectbureau_2012Architecten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s