Antwerp – ’t stad – weekendje

5 Maart weekendje Antwerpen gedaan met als absolute hoogtepunt eten bij ’t Zilte in het MAS. Niet eerder gingen we in een 2 sterren restaurant uit eten en het was geweldig. Een zevengangenmenu incl. wijnarrangement voorafgegaan door wel zes amuses. Het ene bordje was nog mooier dan de ander en de smaken waren heerlijk. Zeer vriendelijke bediening, geheel niet te stijf, en mooi uitzicht richting De Schelde. Niets van het MAS gezien behalve de ‘promenade’ naar de negende verdieping. Een mooi idee om het museum te combineren met een publiek toegankelijk gedeelte eindigend in een panorama terras.

Galerie Valerie Traan

Verder in het weekend genoten van de kleine straatjes, de vele galeries, w.o. Valerie Traan in schitterend (woon)pand en 88Gallery met Marc Cavell, het fotomuseum (met mooie zw/w beelden van ‘verval’) en het Museum Hedendaagse Kunst in mooie gerestaureerd pand (met bekende maar zeer interessante werken in de Spirits of Internationalism tentoonstelling).

Plexiglas werk, Marc Cavell

Robert Indiana, Frank Stella, Dan Flavin

Vanuit het hotel Banks in het centrum liepen we zo de gezelligheid in. Modern hotel met heerlijk tapas in de middag. De glazen ‘badkamer’ ziet er strak uit maar heeft toch wel heel weinig privacy bij een toilet bezoek. Zou hem dus nooit zo ontwerpen. Verder nog een dag fietsen gehuurd om ’t Zuid goed te verkennen. Huren ging niet heel erg gemakkelijk en hopelijk krijgen we de foutief gereserveerde borg a E 600,- snel terug…….. Opvallend was verder dat Antwerpen op zaterdagochtend niet veel te bieden heeft. Galeries pas open vanaf 14.00 uur!

De ontdekking voor mij was Bernar Venet. Wereldberoemde Franse kunstenaar maar ik had er nog nooit van gehoord. In galerie Van Der Planken zag ik tekeningen van hem. De vriendelijke galeriehouder vertelde over zijn werk dat ook zeer veel 3D bevat. Zijn ‘oneindige lijn’ is mooi als grafisch beeld maar heeft ook iets sterk architectureel. De manier van tekenen past helemaal bij de corten staal dat hij veel gebruikt voor zijn 3D werk. Een tekening van wel 2 meter hoog doet het schitterend in een ruime hal. Helaas heb ik zowel de hal als de gevraagde E 55.000 niet.

Bernar Venet, 1992

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s