’t wordt saai: DOEN !

Hoe meer lezingen, presentaties, workshops etc. ik bij woon waarin een ‘held’ zijn verhaal brengt komt deste sterker hetzelfde motto naar boven komt drijven: Doe waarvan je overtuigd bent dat dat je passie is, en doe dat voor 200%. Maandagavond naar Crosslab sessie geweest vanuit de WdKA in De Unie, Rotterdam. Hier deelden Dirk van der Kooij (Dirkinvorm), Dries Verbruggen (Unfold) en Hebe Verstappen (TextielLab, Audax Textiel Museum) hun ervaringen.

Dirk is misschien we de DAE student lichting 2010 die de meeste persaandacht heeft gekregen met zijn stoel. Het proces is veel interessanter. Ovens bouwen, kunstof zoeken, smelten en vormen tot krukje, tafel en stoel. Ook werd weer duidelijk dat als je iets wil, je het gewoon moet doen. Dus als er een stage wordt geëist maar je wil je verder ontwikkelen met je proces/produkt, regel het. Als je een grote robotarm nodig hebt maar geen geld, bel en vraag om ‘lenen’ voor 1,5 jr.
Dries knutselt zich ook driekeer in het rond met 3D printers en zoekt juist minder de commercie op. Althans tot nu toe, want er is en theepot te koop v E150,- en dat is niet mis. Zijn scheidslijn tussen ‘handenarbeid’ en ‘digitaal’ is heel dun. Het vormgeven van een ‘kleipot’ met je handen in het luchtledige terwijl je op het scherm de pot vorm ziet krijgen is hiervan een heel interessant voorbeeld.
Hebe gat meer een praatje over de mogelijkheden die er voor studenten en ontwerpers binnen het Lab zijn. Goede ideeen altijd welkom, interne plekken beschikbaar maar met de huidige kabinetsbezuinigingen zijn opdrachten (zoals die van OMA voor het nieuwe kantoor in London van de Rothschild familie) ook meer dan welkom. Wel wordt er altijd gezocht naar de randen van de mogelijkheden van de machines en materialen. Leuk om te horen ook al heb ik niet veel op met stof en draad.

Unfold - theepot

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s