AIR Start up

Maandag voor t eerst naar een sessie Start Up van Air Foundation geweest. Hierin presenteren 2 jonge architecten bureaus zich aan t publiek. Dit keer waren dat Panoptic en NOV’82 Architecten.

Twee hele leuke en interessante presentaties. Ebami Tom, Panoptic, had het over zijn wisselende teamsamenstellingen bij al zijn projecten wat hiervan de voor- en nadelen zijn, zijn ‘missers’ en successen. Bijna te eerlijk vertelde hij over zijn persoonlijke ervaringen die heel herkenbaar klinken: gedeelte doelstellingen die gaande het project toch niet echt gedeeld blijken te zijn, kwaliteit verwachting die niet iedereen even hoog in t vaandel heeft en wel of niet op de voorgrond treden richting b.v. opdrachtgever en pers. Ook heel herkenbaar om hem te horen praten over de wijze waarop we nu en in de toekomst zullen samenwerken. Weg van de ouderwets hiërarchische bureaus met een top aap op de rots, naar flexibele teams van specialisten die samenkomen o.b.v. kennis voor een specifieke probleemstelling. En dus werkt Ebami met stedenbouwkundigen, grafisch vormgevers, ontwerpers samen als de klantvraag het nodig acht. Wel is zijn leerpunt nu op terug te vallen op samenwerkingsverbanden die succesvol zijn gebleken en niet continu te experimenteren met nieuwe samenstellingen.

Nov’82 bestaat uit Laura Ubachs en Saynzo Osinga. Beide studievrienden van de TU Delft en daar op de maquette afdeling nog werkzaam. Architecten die net als Ebami zelf kunnen hameren en zagen en dit ook in een klantopdracht doen! Ook duidelijk dat ze graag en veel met maquettes werken, ze hebben zelf van het spaargeld een lasersnijder gekocht en werken tijdens hun presentatie. Leuk duo dat graag van stoel tot stedenbouw bezig is. Hun stedenklok is een zelfstandig produkt waar de lasersnijder voor wordt aangezet. Ook is de snijder door derden te huur!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s