Nog 10 probeersels

Koper heeft iets aantrekkelijks vind ik. ’t glimpt, gaat warm aanvoelen als je ermee werkt en ruikt. Anyway, lekker stiften….

1. Stiften: benieuwd of de vertrouwde markers het houden op koper. Achteraf blijkt dat ik bewerkt koper heb gebruikt als ondergrond. Ik probeer drie typen geprobeerd:

1. Edding (E): blijft goed zitten ook na langere tijd

2.AD-Marker (A): blijft minder goed zitten. is op basis van Xylene

3. Copic-Marker (C): blijft t minst zitten. is op basis van Alkohol

2. Acrylverf: op de bewerkte koperplaat drie banen wit acrylverf gesmeerd. Bovenste is 1 keer geverfd, middelste baan 2 maal en de onderste 3 maal. ik vind de bovenste de mooiste omdat je daar het koper het best blijft (door)zien.

3. Krassen: door de verf heen wilde ik kijken of je kan schrijven. Hierdoor zou t koper daar weer volledig zichtbaar worden. Geeft een mooi effect. misschien geeft dan juist de middelste baan wel de mooiste tekening

4. plakband: benieuwd of plakband zou houden: JA. En goed. Ik kan met m’n handen in de ring volledig kracht zetten. Plakband houd prima op het koper, het gaat alleen van zichzelf uitrekken.

5. Lijmen: Wie wint: Pritstift -vs- twee componentenepoxylijm (Pattex Super-mix 2 comp. epoxy). ….
Beide lijmen in begin het koper goed op karton. Epoxylijm verdrinkt het karton helemaal waardoor het blijvend donkerder van kleur is. In het begin lijmen beide goed. Na 3 weken blijft de Epoxy test beter zitten. Maar als je niet aan de Pritstift-variant peutert, blijft deze ook goed zitten.

6. Lijmen 2: Koper op koper met de epoxylijm, zou dat ook goed houden? Niet zo goed. maar komt ook omdat ik een stukje plaatmateriaal rechtop heb gezet en dit dus met dunne rand op de plaat heb gelijmt. e.e.a. blijft wel zitten maar niet als je een beetje kracht zet. Het ziet er ook niet mooi uit omdat de lijm veel over het koper vloeit.

7,8,9,10 Vloeistof: vier stukjes (gecoat)koper heb ik 5 dagen ondergedompeld in vier verschillende vloeistoffen laten liggen om te kijken wat het resultaat is
7. Spiritus: koper wordt beetje dof en slaat beetje blauw uit. na 3 weken geen geur meer
8. Ammonia: koper wordt erg dof en vlekkerig donkerder. na 3 weken geen geur meer
9. Glorix: koper verliest een heel klein beetje glans maar zeer weinig te zien. na 3 weken geen geur meer
10. Water: gebruikt als basis vergelijking. Er is niets met het koper gebeurd

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s